© 2003-2024
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » De Gemeente » Activiteiten

De gemeente...

Activiteiten

Hier vindt u informatie over de verschillende activiteiten waar de gemeente mee bezig is, klik op een activiteit om er meer over te kunnen lezen. In de agenda kunt u zien welke activiteiten er voor deze maand op het programma staan.

Bidstonden
Gebed vormt de motor van al onze activiteiten. Als we werkelijk iets voor God willen doen, mogen we het gebed niet verwaarlozen. Jezus belooft immers, dat wie bidt ontvangt. We komen om de week op maandagavond bijeen, om samen met elkaar te bidden in de foyer van kerk ‘de Ontmoeting’. De deur is open vanaf 19:30 uur, de bidstond zelf begint om 19:45 uur.
Bijbelstudies
Elke laatste zaterdag van de maand (behalve in de zomer) gaan we dieper op het Woord in. Goede kennis van de Bijbel is onmisbaar voor volgelingen van Jezus. Momenteel behandelt Jan Meijerink Bijbels pastoraat. De Bijbelstudie is van 10:00 tot 12:00 uur met tussendoor een ruime pauze.
Evangelisatie & pastoraat
De hoofdopdracht van de gemeente is om het evangelie van Jezus met andere mensen te delen. Er zijn verschillende activiteiten en middelen die wij hiervoor inzetten. Ook via de site lopen een aantal projecten.
 
Daarnaast is het de bedoeling dat mensen die tot geloof komen, goed worden opgevangen en onderwezen. Zodat ook zij discipelen van Jezus worden. Pastoraat speelt een belangrijke rol in de geestelijke ontwikkeling, maar ook in het herstel van een persoon. Ook hier is dus aandacht voor.
Huisgroepen
In een huisgroep kom je met een kleine groep samen bij iemand thuis. Het is als een kleine samenkomst, maar door de kleinschaligheid is er meer ruimte voor persoonlijke vragen en inbreng. Momenteel zijn er drie huisgroepen in Diemen die, op de maandag dat er geen bidstond is, bijeenkomen.
Radio-uitzendingen
Elke donderdag zenden we via ‘Goed nieuws’ om 19:00 uur, een uur uit op de lokale Amsterdamse radio. Per kabels is dit (in de regio) te ontvangen op 102.4MHz.
Samenkomsten
Elke zondagmiddag komen we om 14:00 uur samen in kerk ‘de Ontmoeting’ om God te eren met lofprijs en aanbidding. Natuurlijk is er ook onderwijs vanuit de Bijbel, meestal verzorgt voorganger Jan Meijerink de preek, maar er zijn geregeld ook gastsprekers. Na afloop is er tijd voor een gezellig samenzijn.
 
De kinderen tot en met 12 jaar gaan naar hun eigen kinderdienst, en de tieners hebben soms ook een eigen dienst. Iedere eerste zondag van de maand is er Heilig Avondmaal en op de laatste zondag is er bibliotheek. Een paar keer per jaar hebben we speciale diensten bijvoorbeeld een doopdienst of met een maaltijd vooraf.
Tiener activiteiten
De tieners hebben ook aparte activiteiten, soms een eigen dienst tijden de samenkomst op zondag, of een speciale samenkomst of uitje in het weekend. Kijk hier voor meer informatie en wat er op de agenda staat.
TV-uitzendingen
Iedere donderdag (1:00-1:30 uur), vrijdag (14:00-14:30 uur), zaterdag (11:00-11:30 uur) en zondag (11:30-12:00 uur), zenden wij uit op de lokale TV in Amsterdam via Salto 2. Wie geen aansluiting op de regio Amsterdam heeft, kan ook via hun site kijken. Kijk hier voor meer informatie over de TV uitzendingen.