© 2003-2024
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » De Gemeente » Zending - Baan Zion

Zending: Zion Child Care Trust

Baan ZionZion Child Care Trust, dat ook wel bekend is onder de naam 'Baan Zion', is een Christelijke hulporganisatie. Baan Zion is actief in Thailand en vangt daar jonge meisjes op in haar weeshuizen. Meisjes, die anders in de gevangenis komen omdat hun moeder daar zit of die aan hun lot zijn overgelaten. In de opvanghuizen, krijgen ze eten en drinken, een plek om veilig te leven en op te groeien, gezondheidszorg en onderwijs. Zo wil de stichting de meisjes helpen om een hoopvolle toekomst te hebben. Daarnaast leren ze ook over het Christelijk geloof, want als je Jezus leert kennen dan kan je leven helemaal positief veranderen.

Het project Baan Zion wordt geleid door pastor Jan Smit en zijn vrouw Ellen. Samen met een team van lokale stafmedewerkers nemen zij de zorg voor de kinderen voor hun rekening. Om dit werk te kunnen blijven doen zijn ze afhankelijk van giften en donateurs. De Evangelie Gemeente Diemen staat achter dit werk en ondersteund het ook financieel. Als u ook wilt helpen dan kunt u dat via de gemeente doen, maar het is ook mogelijk om dit zelfstandig te doen.

In maart 2017 is pastor Jan Smit in onze gemeente te gast geweest en zijn we bemoedigd door de boodschap die hij met ons gedeeld heeft. Na afloop van de samenkomst zijn er ook twee interviews met hem opgenomen. De eerste, die hieronder staat, gaat over zijn bijzondere bekering en hoe het verder ging.

Het tweede interview ging vooral over de bediening waarin pastor Jan Smit en zijn gezin actief zijn.

Op de website www.zcct.org kunt u (in het Engels) meer informatie vinden over Baan Zion en daar kunt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws.