© 2003-2020
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z

Home » Nieuws » Pastorale dag

Pastorale dag

Op zaterdag 14 maart organiseert de EG Diemen weer een pastorale dag. Iedereen maakt heel wat mee in het leven, helaas zijn dat niet alleen leuke dingen. Trauma's, moeilijke tijden of beangstigende en vervelende gebeurtenissen hebben invloed op ons. Net als onze opvoeding, de mensen in ons leven en allerlei andere dingen, die ons mede hebben gevormd tot wie of hoe we vandaag de dag zijn. Er zijn echter ook veel negatieve invloeden geweest waar we ons op een verkeerde manier tegen hebben leren wapenen. Of er zijn zaken die we niet hebben verwerkt en al dan niet bewust met ons meedragen.

Na onze bekering is dat niet meteen allemaal anders. Soms worden we meteen van bepaalde dingen bevrijd, maar met de meeste andere zaken zal dit door een proces moeten gebeuren. Pastoraat is dan vooral ook een vorm van geestelijke zorg en ondersteuning. Iedere persoon heeft een vorm of mate van pastoraat nodig, want allemaal hebben wij ook met verkeerde dingen te maken gekregen. Daarnaast is er letterlijk een wereld aan mensen die zorg en begeleiding nodig hebben, nadat ze Jezus hebben aangenomen als hun Heer en Verlosser.

Tijdens de pastorale dag zijn er verschillende presentaties over dit onderwerp. Kom ook om meer te leren over dit belangrijke werk en aspect binnen het werk van de gemeente. Om zelf toegerust te worden, maar later misschien ook anderen te kunnen opvangen en opbouwen. Het duurt van 10:30 tot 15:00 uur, er is tussendoor een gratis lunch, in verband met dit laatste is het wel nodig dat u zich van tevoren aanmeld. Doe uw best om erbij te zijn, graag tot dan.

flyer