© 2003-2023
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » Nieuws » Steunen

Steunen in conflict Oekraïne - Rusland

Zoals bekend gaat het er in Oekraïne vanwege de oorlog met Rusland heftig aan toe. Vele mensen hebben hier zwaar onder te lijden en zij hebben dringend behoefte aan steun en hulp. Ook christenen in Nederland kunnen hierin een rol spelen.

Gebed
Bidden is het belangrijkste wat we kunnen doen! Onze eigen mogelijkheden zijn beperkt, maar door het gebed brengen we God in de situatie en Hij kan meer doen dan wij kunnen bidden of beseffen. Bovendien strijden we niet tegen vlees en bloed, maar tegen de geestelijke machten (die schuilgaan achter de zichtbare betrokkenen) van de duisternis. Bidt voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, maar vergeet niet dat ook de mensen in (Wit-)Rusland ons gebed nodig hebben.

Geven
Naast geestelijke ondersteuning kunnen we ook op praktische wijze steun bieden. Een aantal Christelijke hulpverleningsorganisaties hebben zich verenigd in het "Christelijk Noodhulpcluster" en verlenen noodhulp in de vorm van: opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Hier is ook financiële ondersteuning voor nodig kijk op christelijknoodhulpcluster.nl voor informatie en mogelijkheden om te doneren.

De onderstaande organisaties zijn aangesloten bij het Christelijk Noodhulpcluster.

Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie
Hulpverleningsorganisatie