© 2003-2021
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » De OOGGETUIGE

De OOGGETUIGE van het begin

De OOGGETUIGE uitzendingen

De OOGGETUIGE uitzendingen

Op Salto 2 hebben we 'De OOGGETUIGE, van het begin.' uitgezonden. Dit is een serie Bijbelstudies gebaseerd op het evangelie naar (geschreven door) Johannes. Dankzij hem hebben wij een betrouwbaar verslag uit eerste hand(!) over de meest indrukwekkende mens ooit: Jezus Christus. Met eigen ogen zag Johannes het leven en de bediening van deze bijzondere man. Hij was erbij vanaf zijn doop en de start van Jezus bediening, tot diens dood en later zijn opstanding en tot en met zijn hemelvaart.
 
Jezus was niet zomaar een mens, Hij was (en is) God de Zoon die als mens in zijn eigen schepping kwam. Hij kwam om ons te redden, om ons de mogelijkheid te geven om de relatie met God te herstellen. Vergeving van schuld en vrede met God is wat Hij ons biedt waardoor wij welkom zijn in het Koninkrijk van God. Waar we eeuwig mogen leven in zijn tegenwoordigheid en waar het altijd goed, ja perfect zal zijn, samen met de anderen die ook zijn genade aanbod hebben aangenomen.
 
Daarom is het evangelie, het goede nieuws, van en over Jezus zo belangrijk. Het biedt hoop en perspectief voor een ieder. Daarom heeft Johannes zijn verslag gemaakt waarin het leven, de woorden en de handelingen van Jezus zijn vastgelegd. Door deze studies kunnen wij zien en ervaren waar hij getuige van was, zodat we zelf kunnen ontdekken hoe betrouwbaar en reëel dit nieuws is. Kijk en luister naar het verslag van de ooggetuige van het begin!

Tijdens de studies wordt ook een aantal keer verwezen naar de dvd 'Wedergeboorte, Gods vredesaanbod aan u, jou en mij...'. Dit is een uitgebreide onderwijzing over dit cruciale thema waar Jezus, in hoofdstuk 3 van het evangelie naar Johannes, over spreekt. Kijk hier voor meer informatie over hoe u deze dvd kunt bestellen. Dit is ook bedoeld als evangelisatiemiddel voor mensen die geïnteresseerd zijn.
 
Als u vragen of opmerkingen heeft dan horen we dat graag, kijk bij contact voor onze gegevens.